Keyboard

Doelgroep: vanaf 7 jaar t/m volwassenen
Duur: schooljaar
Lesduur: 20 of 30 minuten per week
Docent(en): Karin de Goede

Synthesizers, keyboard, digitale piano’s, ze lijken op elkaar maar er zijn ook verschillen. Het keyboard is wellicht het meest veelzijdige instrument dat er bestaat. Door de grote diversiteit aan sounds, beats, samples en speelstijlen is een keyboardspeler breed inzetbaar. Onze lessen zijn er op gericht om de leerlingen al deze kwaliteiten bij te brengen. Aan bod komen o.a. solo spel, begeleiden, stijlkennis van allerlei populaire stijlen en het omzetten van akkoordsymbolen in een stijleigen begeleiding.

Keyboard

 

Een jong en veelzijdig instrument

Het keyboard is zo’n dertig jaar geleden uitgevonden en is ook nu nog in ontwikkeling. Er is steeds meer mogelijk met het instrument en de kwaliteit van de geluiden wordt steeds beter. Met de wat betere keyboards kun je zelf opnames maken en net als met een synthesizer effecten toevoegen aan de basis-geluiden of zelf geheel nieuwe geluiden samenstellen.
Keyboard speel je in je eentje of met anderen. Als je het aansluit op een versterker kun je meespelen in een bandje. Maar je kunt er ook helemaal in je eentje een complete band uit ‘toveren’.
Over het algemeen zit er een koptelefoonaansluiting op het instrument dus als je wilt, kun je dag en nacht spelen.

Hoe oud moet je zijn om te beginnen?

Keyboardles wordt in het algemeen gegeven vanaf ca. de 7-jarige leeftijd. Maar wil je eerder beginnen? Soms is dat mogelijk, overleg hierover met de docent.

Is een instrument nodig?

Wie les op een instrument gaat volgen, kan niet zonder een instrument; je moet immers dagelijks studeren! Het is dus noodzakelijk om een instrument aan te schaffen óf te huren. De muziekinstrumentenwinkels hebben hiervoor verschillende mogelijkheden en de keyboarddocent kan hierin ook adviseren.

Hoe kom je aan een goed instrument?

Voor alle instrumenten geldt: wacht met kopen tot je met je (toekomstige) leraar overlegd hebt. De leraren van de muziekschool zijn vakmensen met ervaring, die je belangeloos het beste advies kunnen geven.
Er zijn al eenvoudige keyboards vanaf ca. Euro 150,- , maar duurdere instrumenten hebben méér mogelijkheden en kwaliteit. De keus kan oplopen tot zo’n Euro 1400,- of meer!
De tweedehands-markt biedt je de mogelijkheid om voor een niet al te groot bedrag (tussen de 100 en 200 euro) aan een goed instrument te komen.

Waar worden de lessen gegeven?

De lessen worden op dinsdag gegeven in MFA “Kersentuin” Camminghalaan 27B, 3981 GD in Bunnik.

Van wie krijg je les?

Op muziekschool De Kromme Rijn is Karin de Goede de docent keyboard.

Terug naar overzicht Aanmelden